Ən çox oxunanlar

BLOG

  • CR 913 M XS DCT TFT ( Soba)

                                                                                                                 CR 913 M XS DCT TFT


    KOD:116.0374.297


    1.17 funksiyalı


    2.Barbekü funksiyası


    3.Funksional "Kompleks Menyu" -eyni vaxtda 4 yemək bişirə bilmək imkanı


    4.Pizza Plus funksiyası


    5.Xəmir artımı funksiyası 


    6.Wellness funksiyası


    7.121 proqramlaşdırılmış resept


    8.Elektron termostat


    9.Tangensial soyutma ventilyasiyası


    10.Triple şüşə qapı


    11.2 daxili yan halogen lampalar


    12.Enerji sərfiyyatı A+


    13.Daxili həcmi - 74 litr






    Ətraflı
  • Soba

    Franke sobalarında hər hansı bir mürəkkəbliyin kulinariya şedevrləri yaratmağa imkan verən bütün mümkün yemək rejimi mövcuddur. Bundan əlavə, Franke sobalarının tərtibatçıları bütün rejimlərin mümkün qədər düzgün işləmələrinə və sobada bişirilən qabların istədikləri kimi çıxdığına əmin oldular.

    FRANKE OVENİN YENİ NƏSİLİNDƏ
    NÖVBƏTİ PROQRAMLAR

    Franke Menyu tamamlandı

    Yeni proqram Franke Menyu tamamlandı eyni zamanda proqramın təklif etdiyi kateqoriyalardan 4 səviyyədə fərqli yeməklər hazırlamağa imkan verir: ət, balıq, tərəvəz və makaron, kekler, desertlər, pizza çörəyi, vegetarian menyusu.
    Bu proqram böyük daxili həcmi olan 67 və 65 litr olan yeni Franke sobalarında həyata keçirilir.
    Proqram bütün yeməklərin ümumi bişirmə vaxtını göstərir. Sonra proses avtomatik gedir. Pişirmə zamanı proqramçı siqnalı aşpazın hər yeməyin hazırlığı barədə məlumat verir və onun götürülməsini tələb edir.
    Bu yolla ət, tərəvəz, lazanya və kekler kimi dörd fərqli yemək bir saatda hazırlana bilər. Fərqli yeməklərin qoxuları qarışıq deyil.
    Proqram eyni yeməyi 4 səviyyədə bişirməyə imkan verir.
    Menyu tam bir neçə aydır peşəkar aşpazlar tərəfindən sınanır və əla nəticəyə zəmanət verir.

    Yeni eksklüziv Franke sağlam qidalanma proqramı - Franke Wellness.
    Franke Wellness proqramında ət, balıq, tərəvəz, kekler və s. Üçün hazır reseptlər var. Bütün yeməklərin bişirmə temperaturu 100 dərəcəni keçmir. Yemək çox yüksək temperaturlara məruz qalmır, məsələn, qızardılmış və ya bişmiş zaman. Bunun sayəsində məhsullarda daha çox vitamin və digər qida maddələri saxlanılır.
    Franke Wellness funksiyası ilə yağ əlavə etməyiniz lazım olmadığı üçün yüngül, aşağı kalorili yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Franke Wellness ilə yemək bişirmə və ya qızartma zamanı yüksək temperaturlara məruz qaldıqda zərərli kanserogen birləşmələrin meydana gəlməsinə səbəb olmur.
    Franke Wellness yeməkini bişirmək və bişirmək üçün üstünlük verilir, çünki bir çox faydalı suda həll olunan vitaminlər və iz elementləri yemək və bişirmə zamanı həlim ilə məhv edilir və çıxarılır. Franke Wellness istifadə edərkən bu maddələr qida içərisində ən çox saxlanılır.
    Franke Wellness proqramı yeməyin təbii görünüşünü, dadını və ətirini mümkün qədər qoruyur. Franke Wellness - dadlı və sağlam qidadan istifadə nəticəsi, ikiqat qazanxanada bişirmək nəticəsindən daha üstündür.
    Franke Wellness texnologiyası bir neçə aydır peşəkar aşpazlar tərəfindən sınaqdan keçirilir və təklif olunan bütün yeməklərin əla keyfiyyətinə zəmanət verir.

    Franke Menyu pizza plus

    Yeni proqram pizza eyni vaxtda 4 səviyyədə bişirməyə imkan verir. Proqram, bu ənənəvi məhsulu hazırlamaqda italyan aşpazlarının ən yaxşı təcrübəsinə əsaslanır.Bu proqram həmişə ən yaxşı nəticəyə zəmanət verir, pizza sulu və xırtıldayan olur. 4 səviyyədə bişirmə imkanı sayəsində çox sayda qonaqlarınızı qarşılaya bilərsiniz

    Üst və alt istilik
    İstilik həm yuxarıdan (yuxarı istilik elementi), həm də aşağıdan (aşağı istilik elementi) həyata keçirilir .Bu bir səviyyədən istifadə edərək yeməklərin vahid bişirilməsini təmin edən ənənəvi bişirmə rejimidir (menyuda: Standart).
    Üst / alt istilik və konveksiya
    Bu rejimdə tavanın (yuxarı) və altın (alt) istilik elementləri və sobanın daxili fanı işə salınır. Daimi və hətta istilik bişirir və hər tərəfdən yemək bişirilir. Eyni vaxtda 2 səviyyədən çox olmayan müxtəlif yeməklər hazırlamağa icazə verilir.
    Konveksiya
    Bu rejimdə qızdırıcı element və fan açılır. Daimi və hətta istilik hərtərəfli çörək bişirməyi və qaşınma təmin edir. Bir şərtlə ki, eyni zamanda müxtəlif yeməklər bişirəsiniz
    onların bişirmə temperaturu eynidır. Bu rejim bütün konveksiya rejimlərinin ən yumşaqsıdır. Tortlar və digərləri bişirmək üçün ideal şərait yaradır şirniyyateyni anda üç səviyyəyə qədər istifadə etməyə imkan verir.
    Mult Güc rejimi
    Bu rejimdə, üzük qızdırıcı elementi və qismən sobanın və fananın tavanın (yuxarı) və altın (alt) istilik elementləri işə salınır. Əvvəlki ilə müqayisədə bu rejim daha güclüdür və müəyyən edilmiş temperaturu tez əldə etməyə imkan verir; homojen bir temperatur paylanması ilə birlikdə, bu, balıq və ət və bişmiş makaron yeməkləri üçün ideal hala gətirir; Bununla birlikdə 3 səviyyəyə qədər istifadə edə bilərsiniz.
    Tez bişirmə rejimi
    Bu rejimdə üzük qızdırıcı elementi ilə birlikdə sobanın və fananın tavanın (yuxarı) və altın (alt) istilik elementləri işə salınır. Bu rejim Franke sobalarında təqdim olunan bütün rejimlərdən ən güclüsüdür; sobanın altındakı daha yüksək bir temperatur təmin etmək üçün hazırlanmışdır; bu, pizza bişirmək və ya hər hansı bir dondurulmuş yeməyin tez hazırlanması üçün ideal hala gətirir. Rejim istənilən temperatura tez çatmaq üçün istifadə edilə bilər, bundan sonra mövcud proqramlardan birini seçə bilərsiniz.
    Üst istilik və konveksiya
    Bu rejimdə yuxarı istilik elementi (tavan) və fan açılır. Aşağı güc və fan işlənməsi çox bərabər və yumşaq yemək şəraitini təmin edir. Bu, quru bişmiş mallar və bəzi makaron növləri üçün ən yaxşı seçimdir.
    Qril
    Fırının yuxarısında yerləşən qril qızdırıcı elementini yandırdığınız zaman yemək infraqırmızı şüalarla qızdırılır. Buna görə, əsas rol istilik deyil, verilən güc səviyyəsinə mütənasib olan infraqırmızı şüalanmanın miqdarıdır. Seçmək üçün 4 güc səviyyəsi var: 20%, 40%, 60% (standart) və maksimum qril gücünün 80% -i.
    Qril və konveksiya
    Bu rejimdə sobanın yuxarısında yerləşən qril istilik elementi işə salınır və fan eyni zamanda işə salınır. Bir tərəfli istilik radiasiyasına əlavə olaraq, sobanın içərisində məcburi hava dövranını təmin edir. Bu, istilik nüfuz edən gücünü artıraraq bişirilən yeməyin səthinin yanmasının qarşısını alır.
    Defrosting - Xəmirin dəmlənməsi - Tez əriməsi - Yeməyi qızdırmaq
    Fırının daxili fanının yaratdığı məcburi hava axını otaq istiliyi, qidaya zərbələr vurur, onların təbii əriməsini təmin edir. Franke sobaları bu rejim üçün əlavə seçimlər təqdim edir: havanın istiliyini tədricən artırmaq, onu idarə etmək və aşağı güc istifadə edə bilərsiniz. Bunun sayəsində yeni rejimlər artıq mövcuddur:
    Əriməsi. Bu rejimdə temperatur yalnız 25 ° C-dir; daxili fan açılır.
    Xəmirin fermentasiyası. 30 ° C-də daxili fan dayanır və xəmir fermentləri idealdır.
    Tez ərimə.
    İstilik qabları. Hava istiliyini 60 ilə 80 ° C arasındakı bir dəyərə qaldırmaqla əvvəlcədən hazırlanmış istiləşmə edə bilərsiniz ancaq soyudulmuş və ya xassələrini dəyişdirmə riski olmadan isti saxlayan yemək.
    Alt istilik və konveksiya
    Bu rejimdə aşağı istilik elementi (alt) və fan açılır. Balıq, dondurulmuş yemək və ya rahatlıq yeməkləri üçün idealdır. Çörək üçün çox təsirli.
    Zərif bişirmə rejimi (Defrost - Tez əritmə - Yemək qızdırmaq)
    Bu rejimdə üzük qızdırıcı elementi, həmçinin yuxarı istilik elementi (tavan) qismən işə salınır. Aşağı güc və fan işlənməsi çox bərabər və yumşaq yemək şəraitini təmin edir. Bu, aşağı temperaturda uzun müddət bişirilməyi tələb edən xəmir və qablar üçün ən yaxşı seçimdir. Bu rejim üçün əvvəlcədən təyin olunan temperatur Wellness bişirmək üçün 100 ° C-dir; sobaya yemək qoymadan əvvəl qızdırılır. Bu rejimdə aşağı gücdən istifadə edərək nəzarət edərək hava istiliyini tədricən artırmaq mümkündür.
    Bunun sayəsində aşağıdakı rejimlər də mövcuddur:
    Əriməsi. Bu rejimdə temperatur yalnız 25-30 ° C-dir; daxili fan açılır.
    Tez ərimə. 35 ilə 55 ° C arasındakı fan arasında, dondurulmuş yeməyin daha sürətli əriməsi üçün optimal şərait yaradılır.
    İstilik qabları. Hava istiliyini 60 ilə 80 ° C arasındakı bir dəyərə qaldırmaqla əvvəlcədən bişmiş, lakin soyudulmuş yeməkləri yenidən istiləşdirmək və ya xassələrini dəyişdirmə riski olmadan isti saxlamaq mümkündür.
    Master Cooking rejimi
    Bu rejimdə üzük qızdırıcı elementi üst (tavan) və aşağı (alt) istilik elementləri qismən açılır. Məcburi konveksiya nəticəsində yaranan bərabər temperatur paylanması təmin edilir əla nəticə yemək.
    Pizza rejimi
    Bu rejimdə üzük qızdırıcı elementi üst (tavan) və aşağı (alt) istilik elementləri qismən açılır. Məcburi konveksiya nəticəsində yaranan bərabər temperatur paylanması, bütün növ pizza üçün əla bişirmə nəticəsini təmin edir.
    Qril və alt istilik
    Bu rejimdə sobanın yuxarı hissəsində yerləşən qril istilik elementi və aşağı istilik elementi işə salınır. Böyüklüyündən asılı olmayaraq yeməyi qovurmaq üçün xüsusi bir rejimdir.
    Alt istilik
    Bu rejimdə yalnız alt istilik elementi açılır. Yemək və çörək bişirmək üçün tortlar və puff pastries üçün xüsusi bir rejim.



    Ətraflı
  • Soyuducu seçimi zamanı hansı faktorlara diqqət yetirməliyik?


    Soyuducu
     evinizin ən vacib əşyalarından biridir. Digər ev texnikası sıradan çıxdıqda,onlarsız bir müddət keçinmək mümkündür.Lakin,soyuducu sıradan çıxdıqda belə olmur.Buna görə də soyuducu seçimi zamanı çox diqqətli olmalıyıq.Bəs  soyuducunu düzgün necə secməlisiniz, bunu bilirsinizmi?

    Soyuducu evinizin ən vacib əşyalarından biridir. Digər ev texnikası sıradan çıxdıqda,onlarsız bir müddət keçinmək mümkündür.Lakin,soyuducu sıradan çıxdıqda belə olmur.Buna görə də soyuducu seçimi zamanı çox diqqətli olmalıyıq.Bəs  soyuducunu düzgün necə secməlisiniz, bunu bilirsinizmi? 

    1. Soyuducunun ölçülərinin və həcminin seçimi:

    Seçim zamanı ilk öncə soyuducunu yerləşdiriləcək sahə üçün nəzərdə tutulan  ölçülərini dəqiqləşdirmək lazımdır.Bu ölçülər elə seçilməlidir ki,soyuducu yerləşdiyi yerdə tam sıx vəziyyətdə olmasın və qapısı sərbəst açıla bilsin.Ümumiyyətlə, texnikanın satış bazarında soyuducular qabaritlərinə görə 4 tip üzrə təsnifləşirlər:kompakt tipli,asiya tipli, avropa tipli,amerika tipli soyuducular.

    Kompakt tipli soyuducuların hündülüyü 85-160 sm, eni 50-60 sm, dərinliyi isə 60 sm civarında dəyişir.Adətən , bir və yaxud iki qapılı modellər olurlar.Əksər hallarda yuxarı dondurucu kameralı olurlar.

    Asiya tipli soyuduculara yuxarı dondurucu kameralı,çox da hündür olmayan,enli və dərin  modellər aiddir.Bu modellərin hündürlüyü 165-170 sm, eni 80-90 sm, dərinliyi isə 65 sm olur.

    Avropa tipli soyuduculara adətən,yuxarı və nadir hallarda aşağı dondurucu kameralı,uzun və ensiz modellər aiddir. Bu tip soyuducuların hündürlüyü 175-200 sm,eni 60 sm,dərinliyi 60 sm olur.Avropa tipli soyuducuların seçimi zamanı diqqət yetirilməsi gərəkən vacib amillərdən  biri də ailə üzvlərinizin boy ölçüləridir.

    Amerika tipli soyuducaları  (Side-by-Side) geniş sahəsi və geniş ailəsi olanların adeal seçimi adlandırmaq olar. Beləki, bu tip soyuducular enli,ikiqapılı olurlar:sağ tərəfdə soyuducu kamera,sol tərəfdə isə dondurucu kamera yerləşir. Belə modellərin hündürlüyü ,adətən, 180 sm, dərinliyi 60-80 sm, eni isə 100 sm olur.

    Soyuducunu seçərkən onun tutum həcminin seçimi də vacib faktorlardan biridir.Məsələn,əgər ailəniz 3-4 üzvdən ibarətdirsə, bu zaman sizə 300-350 litr həcmli soyuducu kifayət edər.Əgər sahə məhdudiyyəti yaşayırsınızsa bu zaman, sizə 50-150 litlik  soyuducular uyğundur.Həmçinin soyuducu, və dondurucu kameraların nisbi həcmi də vacib amillərdən biridir.Məsələn, əgər siz həftəlik bazarlıq edirsinizsə,və yaxud, yeməkləri həftəlik hazırlayıb saxlayirsinizsa ,bu zaman, soyuducu-dondurucu kameraların həcm nisbəti 50%-nın 50%-za  olması məsləhətdir.

    2. Soyuducunun buzaçma növünə görə seçimi:

    Soyuducunun normal fəaliyyəti üçün vaxt aşırı onun dondurucu kamerasını buzlardan təmizləmək lazımdır. Müasir soyuducularda bu proses avtomatik olaraq soyuducunun özü tərəfindən həyata keçirilir. Ümumilikdə isə, buzaçma funksiyasına görə soyuducular 3 tip üzrə təsnifləşirlər: əl ilə buzaçma(mexaniki), yarımavtomatik buzaçma və avtomatik buzaçma.

    Əl ilə buzaçma (mexaniki) növü ildə bir-iki dəfə istifadəçinin özü tərəfindən həyata keçirilir. Bu proses zamanı soyuducu şəbəkədən tam ayrılır,dondurucu kamera ərzaqlardan tam azad olunur. Buzlar tam əridikdən sonra kamera silinib təmizlənir.

    Yarımavtomatik buzaçma növündə dondurucu kameranı gündə bir dəfə və yaxud həftədə bir dəfə (modelin instruksiyasından aslıdır) dayandırılır.Belə modellərdə bu proses üçün xüxusi düymə olur.İstifadəçi bu düymədən istifadə edərək soyuducunun fəaliyyətini dayandırır,sonra isə soyuducu avtomatik olaraq buzaçma prossesini,ərinən suların yığılması prosesini,soyuducunun yenidən işə salma prosesini həyata keçirir.

    Avtomatik buzaçma növündə soyuducu buzaçma vaxtını özü təyin edir. No Frost sinfinə daxil olan soyuducuları bura aid etmək olar.No Frost soyuducuların dondurma kamerasında xüsusi ventilyasiya sistemi olur,hansıki soyuq havanı daima sirkulyasiya etdirərərək dondurucunu donmağa qoymur.Lakin ventilaytorun pəriləri gözümüzə görünməsələr də donurlar. Bu modellərdə pərilər xüsusi isitmə sistemi ilə təchiz olunurlar,yəni,müəyyən zaman işlədikdən sonra pərilər dayanır,isitmə sisteminin köməkliyi ilə buzlardan azad olduqdan sonra  yenidən işə düşür.

    3.Soyuducuların klimatik sinifləşmə üzrə seçimi.

    Hər  soyuducu istehsalçısı soyuducunu  istismar şərtləri ilə istehsal edir.Yəni,hər bir soyuducu müəyyən hava rejimində işləmə qabiliyyətinə malikdir.Bu parametrlərə əsasən soyuducuları seçərkən, onların hansı hava rejimində fəaliyyət göstərməsi haqqda məlumata diqqət yetirmək lazımdır. Soyuducular standartlara uyğun olaraq 4 klimatik sinfə bölünürlər: N-, SN-, ST-, T-.

    N- normal klimatik sinfinə aid olan soyuducular +16°С dan +32°С temperaturlarda işləmə qabiliyyətinə malikdirlər.

    SN-subnormal klimatik sinfinə  aid soyuducular +10°С dan +32°С kimi temperaturlarda işləmə qabiliyyətinə malikdirlər.

    ST-subtropik klimatik sinfinə  aid soyuducular +18 °С dan  +38°С kimi temperaturlarda işləmə qabiliyyətinə malikdirlər.

    T-tropik klimatik sinfinə  aid soyuducular +18°С dan +43°С kimi temperaturlarda işləmə qabiliyyətinə malikdirlər.


    Ətraflı